Vermijd de valkuilen en houd je budget van bij het begin onder controle. De bouw van jouw woning is mogelijk wel de grootste investering in je leven, dus hierbij ga je best weloverwogen te werk.

TIP 1: Keuze bouwperceel
Wist je dat je zelfs nog voor de aankoop van je grond advies kan vragen i.v.m. het perceel dat je op het oog hebt? Zelfs in deze fase is het raadzaam om professioneel advies in te winnen en de grond te analyseren via een grondsondering. Onze bouwadviseurs maken hier graag tijd voor vrij, want dit is een cruciale keuze.

TIP 2: Betrek de aannemer bij het ontwerp
Alles begint natuurlijk met een gedetailleerde budgetanalyse en het in kaart brengen van jouw wensen. Aangezien de uitvoerder van je woning als geen ander weet hoe je geld kan besparen bij de constructie van je woning, is het raadzaam om deze partij te betrekken bij het ontwerpen van je plannen.

TIP 3: EPB-check bij het ontwerp
Toets je ontwerp ook tijdig aan een eerste EPB-analyse, zodat je weet welke keuzes in hernieuwbare energie optimaal zijn.
Via deze werkwijze bekom je een ontwerp dat is afgestemd op jouw wensen en budget, en voorkom je bij de uitvoering een financiële domper.

TIP 4: Totaalbegeleiding = budgetbewaking
Als sleutel-op-de-deur partner begeleiden wij jou dus reeds bij het ontwerp, en coördineren we alles tot bij de oplevering van jouw instapklare woning. Samen plannen we een keuzedag in en krijg je professioneel advies in de toonzalen.
En ja hoor, ARKANA is flexibel indien je bepaalde werken zelf of door een vriend wilt laten uitvoeren. We bespreken deze zaken allemaal vooraf, zodat je een offerte op maat krijgt op basis van een persoonlijk lastenboek. Steeds blijven budgetbewaking en advies centraal staan.
En daarna gaat het razendsnel. Het houten skelet wordt op twee weken tijd gemonteerd en onmiddellijk volgen de verschillende fasen in het bouwproces mekaar op, gecoördineerd door jouw persoonlijke werfleider.
De combinatie van houtskeletbouw en sleutel-op-de-deur garandeert jou een bijzonder korte uitvoeringstermijn, zodat je snel je intrek kan nemen in je instapklare nieuwbouwwoning.

TIP 5: Bezoek enkele realisaties
Arkana heeft reeds tal van realisaties op haar palmares, vraag gerust enkele referenties in jouw regio of de stijl die je voor ogen hebt. Ook een bezoek aan een werf in opbouw is ideaal om kennis te maken met onze werkwijze en materialen, alsook om de volumes van de ruimtes in te kunnen schatten. Contacteer ons voor meer informatie.

Sleutel op de deur bouwen met Frank Gruwez

Architect Gruwez kan voor u een kant-en-klaar opgeleverde woning ontwerpen. Een huis volgend de term Sleutel op de deur te (of turnkey) bouwen betekend dat ons team instaat voor het volledige concept, ons bureau staat in voor de realisatie van het bouwproject van A tot Z. Architect Gruwez werkt volgens Sleutel op de deur te bouwen zowel bij nieuwbouw als verbouwing